Девочки, насколько я знаю, так пекут пироги в Англии. Может, кто-то где-то когда-то оттуда

. А вот и истинно английский вариант пирога

, похож?

Пиріг з курятиною
1 середній зелений перець, порізати на смужки
50г грибів
10г масла
400г вареної курятини, подрібненої
225г слойоного тіста
1 яйце, збити віничком
Для соусу
25г масла
25г борошна
150-200г бульйону курячого
2-3 ст. л сметани жирної
1лимон – витиснутий лимонний сік
сухі трави
Приготування
Розігріти духовку до 220C. Пробланшувати перець 2-3 хвилини в каструлі з киплячою солоною водою, потім відцідити, про бланшувати в холодній воді і осушити знову.
Витріть гриби і поріжте на квадратики. Стушкуйте у 10г масла впродовж 2-3 хвилин, потім вийміть і відкладіть.
Для соусу
Pозтопіть 25г масла на сковорідці, додайте борошно і варіть повільно при низькій температурі доки не стане блідо-жовте. Влийте бульйон, збільште температуру і помішуючи доведіть до кипіння. Додайте вершки і зменште температуру, доки соус не стане густим. Додайте лимонний сік і трави. Вимкніть газ, додайте курятину, перці і гриби до каструлі.
Змастіть маслом велику жаростійку скляну чи керамічну британку. Викладіть суміш з курятиною на бритванку.
Розкачайте тісто на робочій поверхні до товщини про 1см. Розмістіть тісто над заповненням і ретельно обріжте краї тіста. Рештки тіста використайте, щоб прикрасити поверхню пирога. Проріжте декілька повітряних дір ножем, щоб дозволити парі виходити. Змастіть тісто збитим яйцем.
Печіть пиріг в підігрітій духовці впродовж близько 25-35 хвилин. Поверхня має бути приємно коричнуватою. Вийміть, охолодіть злегка і подавайте.