Домашний йогурт!

Домашний йогурт!

Подробности

IRINA-SH
Домашний йогурт!
Сб май 14, 2011 7:31 pm
199

Описание изображения

Заквасочні культури
з Болгарії - батьківщини йогуртів!
Виробник «Генезіс Лабораторія»
Сухі заквасочні культури мікроорганізмів призначені для приготування йогуртів, кефіру та сиру в домашніх умовах.
Речовини, вироблені мікроорганізмами в процесі сквашування молока, дуже корисні для нормалізації здоров'я дітей і дорослих, особливо при дисбактеріозах, алергіях, схильності до частих ГРВІ та вірусних інфекцій, включаючи різні види герпес-вірусів, а також при багатьох інших імунопатологічних станах. Йогурти, приготовані в домашніх умовах, не тільки цілющі, але й смачні.
Приготувавши кисломолочний продукт вдома, ви доводите його до природнього завершення процесу ферментації. Це дозволяє досягти не тільки максимального вмісту корисних бактерій, але і високих концентрацій продуктів метаболізму цих бактерій (вітамінів, амінокислот, пептидів та інших мікробних модулінів).
Показання до застосування кисломолочних продуктів на основі заквасочних культур:
• Очищає організм від шкідливих продуктів обміну речовин.
• Нормалізує моторику кишечника, підвищує імунітет.
• Має протизапальну дію.
• Усуває синдром хронічної втоми і надає омолоджувальний ефект.
• Застосовується як перший кисломолочний прикорм починаючи з 6 місяців.
• Сприяє відновленню мікрофлори при дисбіозах і дисбактеріозах з перших днів життя.
• Допомагає запобігти ризику виникнення раку товстої кишки та молочної залози.
• Підвищує захисні функцій організму при палінні,
незбалансованому харчуванні, стресах, авітамінозах і при штучному вигодовуванні.
• Очищає кишечник від гнильних і деяких хвороботворних мікробів.
• Пригнічує збудників туберкульозу, пневмонії, дифтерії, дизентерії.
• Рекомендовано в період інтенсивного росту, вагітності, годуванні груддю і при жорстких дієтах.
• Профілактика в період високого ризику ГРВІ.
• Сприяє зменшенню грипозних симптомів: температури, кашлю і закладеності носа.
• Є ОБОВ'ЯЗКОВИМ І НЕЗАМІННИМ КОМПОНЕНТОМ У РАЦІОНІ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ.
Інструкція по приготуванню кисломолочних продуктів
на основі заквасочних культур
«Генезис Лабораторії », Болгарія
1) У ємність залити 1 літр молока (ми рекомендуємо використовувати пастеризоване молоко) і нагріваємо до 38-44°С (для кефіру 28-30°С). Якщо молоко не пастеризоване, його обов'язково потрібно прокип'ятити (щоб знищити небажані бактерії) і остудити до зазначеної вище температури. Висока температура згубна для бактерій - не додавайте заквасочні культури в молоко з температурою вище 45°С)
2) Висипаємо 1 пакетик закваски в молоко, ретельно розмішуємо і розливаємо по чашках йогуртниці або в термос.
а) Приготування в йогуртниці: чашки йогуртниці залишити відкритими, закрити кришку йогуртниці, увімкнути в розетку і залишити на 6-8 годин.
б) Приготування в термосі: закрити термос, укутати в плед і поставити в тепле місце на 6-8 годин для збереження температурного режиму.
Готовий продукт зберігати в холодильнику не більше 3 діб.
Молоко закип’ятити Охолодити до 40°С.
Внести закваску Витримати в теплі: йогуртниці, термосі Охолодити
Перезаквашування:
При повторному приготуванні наступної порції йогурту залишити 100 г готового продукту (3-4 столові ложки) для використання замість закваски. Готовий йогурт, в якості закваски рекомендуємо пересаджувати не більше 1-го разу!
Рекомендується приймати йогурт від 200 - 250 мл за 30 - 60 хвилин до прийому їжі 3 рази на день.
Спосіб приготування сиру в домашніх умовах.
1 Літр молока довести до кипіння і охолодити до 36 - 38°С. Потім це молоко залити в термос, йогуртницю або каструлю, внести 1 пакетик закваски і перемішати до повного розчинення. Залишити на 6 - 8 годин. Отриману в результаті сквашування молочну суміш підігріваємо на водяній бані при 60-65°С (каструлька з сумішшю в каструльці з водою). Як тільки суміш досягла цієї температури, прибираємо обидві каструлі з вогню і, не розбираючи бані, залишаємо на 30-40 хвилин. Після цього ставимо суміш у посуд з холодною водою на 10-20 хвилин - зверху повинні утворитися сирні пластівці, а знизу відокремитися сироватка. Підвішуємо продукт у марлі до досягнення бажаної консистенції. Готовий сир охолодити і зберігати в холодильнику не більше 2 діб.
Дуже важливо:
Для приготування і зберігання молочних продуктів потрібно використовувати тільки чистий посуд. Всі чашки, банки і навіть ложки, які контактують з молоком і закваскою, повинні бути ретельно вимиті і ошпарєні окропом. Термометр необхідно протерти спиртом.

Ексклюзивний представник
«Генезіс Лабораторії» в Україні:
ТОВ «ЛАКТА-СЕРВІС»
www.lakta-service.com

Комментарий  IRINA-SH » Сб май 14, 2011 7:46 pm

Домашние кисломолочные продукты,приготовленные прямым внесением бактериальных заквасочных препаратов-это всегда живые продукты.Они содержат высокие концентрации полезных человеку молочнокислых и бифидобактерий, которым и принадлежит ведущая роль в оздоровлении человека. :daisy: :yes3: :yes3: :yes3:
Аватара пользователя
IRINA-SH
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: Сб май 14, 2011 6:48 pm
Откуда: Днепропетровск

Комментарий  IRINA-SH » Сб май 14, 2011 7:46 pm

Домашние кисломолочные продукты,приготовленные прямым внесением бактериальных заквасочных препаратов-это всегда живые продукты.Они содержат высокие концентрации полезных человеку молочнокислых и бифидобактерий, которым и принадлежит ведущая роль в оздоровлении человека. :daisy: :yes3: :yes3: :yes3:
Аватара пользователя
IRINA-SH
 
Сообщения: 1
Зарегистрирован: Сб май 14, 2011 6:48 pm
Откуда: Днепропетровск

Вернуться в IRINA-SH