Пиріжки з сиром
1 ф. свіжого сиру нагнітить, потім добре ростерти, протерти на решето, покласти соли, ложку доброго масла, 2 крашанки. Протерти на сито. Улить в рондель 3 скл. води, покласти 1,5 ложки масла, соли, дать закипіти, всипать 2,75 скл. гречаного борошна, мішать кописткою хвилин пять, одсунуть на край плити, щоб тісто не прохололо зовсім. Потім вироблять з цього тіста галочки завбільшки як крашанка, обкачувать їх у борошно, роскачать потім з кожної тонкий корж, покласти на середину трохи сиру, виліпить пиріжки, покласти в ростоплене масло у рондель, обсмажить з усіх боків, виложить на таріль, подавать до сметани.
Клиновецька Страви й напитки на Україні Київ-Львів 1913 р.
Тесто:
Вода -2 ст
Масло растительное-1.5 ст.л
Мука пшеничная-3,5 ст
Соль -0.5 ч.л
Воду с маслом и солью закипятить.Засыпать муку и заварить тесто.Охладить
Начинка:
Творог домашний-500 -600 гр
Масло сливочное-1 ст.л
Яйцо-2 шт
Соль
Все взбить с помощью блендера.
Тесто отщипывать,обваливать в муке. Сделать небольшие лепешки и положить начинку.Защипать и тонко раскатать.Жарить на сковороде